KSV Veurne - KFCM

12 oktober 2024
Score: 5 - 2

Match Report

Inmiddels speeldag 7, één van de verste verplaatsingen met KSV Veurne. Na hun pandoering de week ervoor, konden we ons wel verwachten aan gedreven, geprikkelde Boterjongens. Bij Meulebeke ontbrak Ricardo Perneel (blessure) alsook bleef Thibaut Verbrugghe nog geblesseerd aan de kant. Hierdoor verscheen voor het eerst dit seizoen Eduard Baekelandt aan de aftrap. De partij was in goede handen van dhr. Koen Vanhoutte.

Al snel keek KFCM tegen een achterstand aan, na een counter mocht Dante Blanckaert te gemakkelijk overhoeks afwerken: 1-0 na elf minuten. Iets over het kwartier de Meulebeekse reactie via Matthias Blomme – Eduard Baekelandt – Jan-Thomas Kerkhof, de bal verdween in hoekschop. Even later Naigell Vanfleteren met de individuele actie net aan de zestien, zijn trap verdween naast. Meulebeke bleef aandringen, ook rond het halfuur. Mathis Lievens met de actie en harde knal, via doelman Geryl in corner. Net voor de pauze dan toch de gelijkmaker… op voorzet kregen Jan-Thomas Kerkhof en Eduard Baekelandt de kans, laatstgenoemde scoorde maar de lijnrechter vlagde voor buitenspel: rust 1-0.

Meteen na de pauze was het wel prijs: Mathis Lievens overhoeks en de gelijkmaker stond op het bord! Tellen later bijna de 1-2, Matthias Blomme met de voorzet – Mathis Lievens met de bal… tegen de paal! Even voor het uur bediende Naigell Vanfleteren Eduard Baekelandt, de Meulebekenaar werd aangetikt randje zestien: vrijschop. De voorsprong hing in de lucht en jawel, na een counter zette Matthias Blomme voor en Mathis Lievens werkte af hoog in doel: 1-2! De match leek te kantelen in het voordeel van rood & wit tot minuut 70: dan begon alles tegen te zitten wat maar tegen kon zitten… Via een afgeweken bal stond het plots 2-2 en nog geen 10′ later 3-2… Simon Taillieu kopte ongelukkig door, Luca Baekelandt bedankte. KFCM begon risico’s te nemen op zoek naar de 3-3 maar het was aan de overzijde alweer prijs: 4-2. Nadat de ingevallen Hierro Verbeke de lat devieerde (en Jan-Thomas Kerkhof de rebound naast werkte), vloog aan de overzijde een vrijschop rechtstreeks binnen: 5-2, dat is zoals men noemt de kelk tot op de bodem ledigen…

Op speeldag zeven slikken we dus de eerste nederlaag van het seizoen. Hoe langer je ongeslagen blijft, hoe sneller het eerste verlies komt… Met beide voetjes stevig op de grond terug. De (zware) nederlaag moet kunnen ‘geplaatst’ worden, weliswaar slikken we teveel tegengoals… Deze week hard werken op training en dan zaterdag een poging in Koekelare om terug aan te sluiten met puntengewin!

.

KFCM: Cagliostro, Taillieu (77′ Verbeke), Callens (55′ Janssens), Blomme, Vandommele, Lievens, Vanfleteren, Baekelandt, Vandromme, Kerkhof (83′ Dekimpe) en Wallican. Doelman Vanhouwe viel niet in.

Doelpunten: 11′ Blanckaert D (1-0), 47′ en 63′ Lievens (1-1 en 1-2), 70′ Blanckaert D (2-2), 77′ Baekelandt L (3-2), 79′ Depinois (4-2) en 84′ Blanckaert D (5-2).

Gele kaarten: 70′ Vandromme, 74′ Janssens (KFCM), 40′ Clarebout en 56′ Blanckaert J (Veurne).

Beeldmateriaal: nvt. 

.

Wedstrijdleiding: dhr. Koen Vanhoutte, bijgestaan door mevr. Ann-Sophie Geeraerd en dhr. Fernand Dhondt.

Matchbal: nvt.

.

Volgende wedstrijd: zaterdag 19 oktober om 18u, Koekelare – KFCM.

Winnaar pronostiek Supportersclub: nvt.

Lineup

1. CAGLIOSTRO Xandro
2. TAILLIEU Simon
3. CALLENS Emiel
7. BLOMME Matthias
8. VANDOMMELE Milan
9. LIEVENS MathisGoalGoal
10. VANFLETEREN Naigell
15. BAEKELANDT Eduard
16. VANDROMME MichielYellow Card
17. KERKHOF Jan-Thomas
18. WALLICAN Martijn

Subs

2. TAILLIEU SimonSub11
4. JANSSENS BeauYellow CardSub3
17. KERKHOF Jan-ThomasSub5
22. VANHOUWE Siebe