KFCM - Dosko St-Kruis

5 oktober 2024
Score: 3 - 3

Match Report

Na de vijftien op vijftien ontving rood & wit vol vertrouwen de jongens van Dosko St-Kruis uit Brugge. Trainer Marc Calleeuw bleef bij dezelfde elf en vier namen op het wedstrijdblad die aan de aftrap stonden of op de bank begonnen. Thibaut Verbrugghe keerde terug uit schorsing maar liep op de donderdagavondtraining een blessure op. De partij was in goede handen van dhr. Luc Bulckaert.

12′ dubbele kans Meulebeke via Lievens en Blomme van heel dichtbij in de zestien, rebound Blomme op doelman Maertens ** 17′ reactie Dosko… geen buitenspel, bal net naast ** 19′ Wyme met de bal in één tijd, voorlangs ** 23′ strafschopfase na al dan niet fout op Vanfleteren… Dosko countert, het leder vliegt nipt voorlangs ** 26′ Lievens kopt overhoeks binnen op een gemeten lange bal van Kerkhof: 1-0 ** 33′ strafschopfase op Lievens, ondanks de stevige tackle en intentie voor weinig of geen bal mag het spel verder ** 39′ Taillieu (Dosko) met dé kans na slecht inspelen van Callens achterin, goalie Cagliostro brengt knap redding en tikt over in corner ** 45′ Vandommele met een goeie poging, nipt voorlangs.

48′ hoekschop Dosko meteen na de pauze, Verheyen kopt te gemakkelijk hoog in doel binnen (1-1) ** 53′ Vandromme prima bal op Vandommele, bij de lage voorzit heeft Vanfleteren voldoende tijd centraal voor doel maar kan zowaar niet besluiten ** 56′ counter van de bezoekers, bij de voorzet kan men prima uithalen maar Callens kan blokken (hoekschop) ** 58′ knappe pass Vandommele op Blomme, in plaats van met links te trappen zoekt ie toch naar zijn rechtse… via Dosko in corner ** 59′ strafschopfase op Blomme, ditmaal gaat de bal wel op de stip en Lievens zet feilloos de elfmeter om: 2-1 ** 67′ Lievens met een lage schuiver overhoeks… de bal verdwijnt zowaar voorbij de doelman tegen de touwen: 3-1 en feest op Ter Borcht ** 82′ Dosko Sint-Kruis geeft niet op en trekt ten strijde, de bal geraakt niet weg en pardoes, 3-2 ** 86′ nog geen vier minuten later of het staat zowaar 3-3, afwerker van dienst is Lanssens. ** 90′ KFCM overleeft de paar minuten extra tijd.

Al bij een logisch gelijkspel waarop Dosko zeker en vast recht had, niettemin is het zuur om in de laatste tien minuten van de partij een 3-1 voorsprong uit handen te geven. Maar we mogen en moeten trots zijn op ons parcours tot heden, de ontgoocheling meteen na de wedstrijd in de kleedkamer was logisch maar al snel was er de klik: 16 op 18, na zes wedstrijden nog geen enkele verliesbeurt: mooi! Op naar de komende weken, de topploegen komen er aan… Veurne uit, Koekelare uit en Oudenburg thuis. Vanaf dinsdag keihard werken op training naar de uitdaging die staat te wachten… eind oktober weten we hoe zwaar we wegen in de weegschaal van 2e Provinciale A…

.

KFCM: Cagliostro, Taillieu, Callens, Perneel, Blomme, Vandommele (82′ Janssens), Lievens (72′ Baekelandt), Vanfleteren, Vandromme, Kerkhof (86′ Verbeke) en Wallican. Doelman Vanhouwe viel niet in.

Doelpunten: 26′ Lievens (1-0), 48′ Verheyen (1-1), 60′ en 67′ Lievens (2-1, pen en 3-1), 82′ Vandekeere (3-2) en 86′ Lanssens (3-3).

Gele kaarten: 60′ Lievens (KFCM), 40′ Gevaert en 80′ T1 Clincke (Dosko).

Beeldmateriaal: klik hier

.

Wedstrijdleiding: dhr. Luc Bulckaert, bijgestaan door dhr. Geert Bossuyt en dhr. Aarjen Bossuyt.

Matchbal: Lokaal KFCM: café Den Beer (bij Cindy) – Markt, Meulebeke.

.

Volgende wedstrijd: zaterdag 12 oktober om 19u30, SV Veurne – KFCM.

Winnaar pronostiek Supportersclub: geen winnaar, de pot gaat naar de volgende thuismatch!

Lineup

1. CAGLIOSTRO Xandro
2. TAILLIEU Simon
3. CALLENS Emiel
6. PERNEEL Ricardo
7. BLOMME Matthias
8. VANDOMMELE Milan
9. LIEVENS MathisGoalGoalGoalYellow Card
10. VANFLETEREN Naigell
16. VANDROMME Michiel
17. KERKHOF Jan-Thomas
18. WALLICAN Martijn

Subs

4. JANSSENS BeauSub8
11. VERBEKE HierroSub17
15. BAEKELANDT EduardSub9
22. VANHOUWE Siebe