FC Lichtervelde - KFCM

14 september 2024
Score: 1 - 2

Match Report

Speeldag 3, uitwedstrijd op Lichtervelde. KFCM trok met vertrouwen, na de zes op zes, richting de Zandstraat maar al snel was duidelijk dat Meulebeke niet bij de pinken was. Weinig tot geen organisatie, geen beweging, te veel ruimte geven,… de motor sputterde. Halfweg de eerste helft Colpaert met de verwittiging, de plaatsbal vloog net naast. Iets over het halfuur dan toch het openingsdoelpunt die er zat aan te komen, Debruyne schoof het leder binnen (1-0). Net voor de rust nog een poging van KFCL, Xandro Cagliostro dook goed plat. Zijn collega aan de overzijde bleef op zijn honger zitten. De tweede helft bracht beterschap maar kansen bleven uit, ook Lichtervelde was nog maar weinig creatief of gevaarlijk. Rond minuut 70 was het toch prijs voor Meulebeke, hoekschop Milan Vandommele en Thibaut Verbrugghe werkte binnen: 1-1.  5′ later ontsnapte KFCM aan de 2-1, de paal bracht redding! Rood & wit leek goed weg te komen op Lichtervelde met een puntendeling tot minuut 90: corner. Milan Vandommele achter de bal en jawel, Matthias Blomme devieerde de bal tegen de touwen: 1-2. Zijn 6e doelpunt van het seizoen en alweer drie punten rijker.

Voetbal kan raar zijn. We mochten het vorig seizoen ondervinden… en in feite ook dit seizoen, maar dan in positieve zin. Na drie competitiewedstrijden tellen we nog het maximum van de punten: 9 op 9 en dat is zowaar al één punt meer dan het volledige vorige voetbaljaar… En vooral, onze 3 matchen voor de knikkers waren en zijn nog steeds niet op het gewenste niveau, in de voorbereidingen zagen we zelfs een beter KFCM. Zaterdagavond op Lichtervelde creëerden we quasi geen enkele kans… en toch werd het 1-2 na 2 stilstaande fases.

Zaterdag ontvangen we als leider de dichtste buren van SV Ingelmunster… een burenduel om naar uit te kijken op het scherpst van de snee. Als we (een) de punt(en) op Ter Borcht willen houden, zullen onze roodbroekjes toch uit een ander vaatje moeten tappen. Maar we hebben er alle vertrouwen in. Laten we er zaterdag een mooie voetbalavond van maken! Supporters, op post!

.

KFCM: Cagliostro, Taillieu (80′ Janssens), Callens, Perneel (67′ Baekelandt), Blomme, Vandommele, Lievens, Verbrugghe, Vandromme, Kerkhof (58′ Verbeke) en Wallican. Doelman Vanhouwe viel niet in.

Doelpunten: 33′ Debruye (1-0), 71′ Verbrugghe (1-1) en 90′ Blomme (1-2).

Gele kaarten: 53′ Debruyne (KFCL).

Beeldmateriaal: klik hier

.

Wedstrijdleiding: dhr. Alain Van Den Broucke, bijgestaan door dhr. Geert Simoens en dhr. Bruno De Metsenaere.

Matchbal: nvt.

.

Volgende wedstrijd: zaterdag 21 september om 19u, KFCM – SV Ingelmunster.

Lineup

1. CAGLIOSTRO Xandro
2. TAILLIEU Simon
3. CALLENS Emiel
6. PERNEEL Ricardo
7. BLOMME MatthiasGoal
8. VANDOMMELE Milan
9. LIEVENS Mathis
14. VERBRUGGHE ThibautGoal
16. VANDROMME Michiel
17. KERKHOF Jan-Thomas
18. WALLICAN Martijn

Subs

4. JANSSENS BeauSub2
11. VERBEKE HierroSub17
15. BAEKELANDT EduardSub6
22. VANHOUWE Siebe