KFCM - KFC Heist

7 september 2024
Score: 4 - 1

Match Report

Speeldag 2: na de 2-3 uitoverwinning op de openingsspeeldag in Daring Brugge, stond de eerste thuiswedstrijd op het programma met als tegenstander KFC Heist. Last-minute moest Ricardo Perneel afhaken door een valpartij met de fiets waardoor Jan-Thomas Kerkhof aan de aftrap verscheen en Mattice Dekimpe de selectie vervoegde. Rood-wit kende een droomstart, Jan-Thomas Kerkhof zette voor op links, Mathis Lievens zag het leder passeren aan de 1e paal maar Matthias Blomme kon alsnog de bal in doel deviëren: 1-0! De partij bleef erna evenwichtig… er niet enkel onweer in de lucht, het voelde ook dat de 1-0 met wat moeite op het bord bleef. En inderdaad, halfweg de 1e helft schoof De Cock centraal de gelijkmaker laag in doel. Toen iedereen zich verzoende met de 1-1 tussenstand aan de rust schudde Matthias Blomme nog een actie uit de voeten… hij haalde fantastisch uit en zijn pegel verdween in de verste kruising: 2-1!

Even na de rust kreeg goalie Xandro Cagliostro de bal niet onder controle, Heist leek te gaan profiteren maar besloot zowaar op de dwarsligger! Minuten later moest ref Joran De Zaeyer de strijd staken omwille van een blessure, 1e assistent Nick Hutsebaut werd scheidsrechter en de 2e assistent Quincy Noordzee nam plaats aan de kant van de dug-outs zoals reglementair voorzien. Even na het uur een mooie Meulebeekse aanval… Matthias Blomme zette voor en Mathis Lievens werkte overhoeks af: 3-1, tot groot jolijt van de ruime thuisaanhang op de tribunes. Op momenten liepen de gemoederen hoog op… zelfs met duw -en trekwerk… de gele kaarten vielen vlotjes… Te vlot en soms verre van correct, zo ook de onterechte 2e geel kaart voor Naigell Vanfleteren die vroegtijdig moest gaan douchen. Matthias Blomme trok er zich niet veel van aan en zorgde in de slotfase zowaar nog voor een 4e thuisdoelpunt, zijn derde van de avond: 4-1 en Ter Borcht barste nu helemaal uit zijn voegen. Wat een sfeer… het deed zo’n deugd! Na een zoveelste tumult, toen kapitein Martijn Wallican met een schouder uit de kom bleef liggen, werd na ruime blessuretijdminuten afgefloten.

Zes op zes. En of we mee zijn van in het begin! De laatste thuisoverwinning, competitie, dateert van half december 2022… het thuispubliek bleef dus 1 jaar en 10 maanden op zijn honger zitten. De opluchting en vreugde was groot zaterdagavond: proficiat aan allen! Maar… het kan, voetballend, nog altijd stukken beter… Volgende week zaterdag wacht ons de verplaatsing naar Lichtervelde, supporters op post!

.

KFCM: Cagliostro, Taillieu, Callens, Blomme (90′ Janssens), Vandommele, Lievens (79′ Dekimpe), Vanfleteren, Verbrugghe, Vandromme, Kerkhof (72′ Verbeke) en Wallican. Doelman Vanhouwe viel niet in.

Doelpunten: 2′ Blomme (1-0), 22′ De Cock (1-1), 45′ Blomme (2-1), 64′ Lievens (3-1) en 90′ Blomme (4-1).

Gele kaarten: 45′ Vanfleteren, 60′ Verbrugghe, 71′ Wallican, 90′+3 T1 Calleeuw (KFCM), 3′ Ducoulombier, 37′ Boone, 38′ Elferink, 71′ De Cock en 75′ Raes (KFCH).

Rode kaarten: 85′ Vanfleteren (2x geel, KFCM).

Beeldmateriaal: klik hier.

.

Wedstrijdleiding: dhr. Joran De Zaeyer bijgestaan door dhr. Nick Hutsebaut en dhr. Quincy Noordzee.

Matchbal: Spelers Eerste Elftal KFCM.

.

Volgende wedstrijd: zaterdag 14 september om 18u, FC Lichtervelde – KFCM.

Winnaar pronostiek Supportersclub: Franky Vandekerckhove (18€).

Lineup

1. CAGLIOSTRO Xandro
2. TAILLIEU Simon
3. CALLENS Emiel
7. BLOMME MatthiasGoalGoalGoal
8. VANDOMMELE Milan
9. LIEVENS MathisGoal
10. VANFLETEREN NaigellYellow CardYellow CardRed Card
14. VERBRUGGHE ThibautYellow Card
16. VANDROMME Michiel
17. KERKHOF Jan-Thomas
18. WALLICAN MartijnYellow Card

Subs

4. JANSSENS BeauSub7
5. DEKIMPE MatticeSub9
11. VERBEKE HierroSub17
22. VANHOUWE Siebe