Daring Brugge - KFCM

1 september 2024
Score: 2 - 3

Match Report

Eindelijk. De voorbereidingsperiode achter de rug, klaar voor speeldag 1 op het kleine – niet zo denderende – veld van Daring Brugge. Net zoals bij het begin van vorig seizoen waren de weergoden onze spelers “niet goedgezind”: temperaturen boven de 30 graden, het was een niet te onderschatten zware factor. De ploeg aan de aftrap was geen verrassing – Eduard Baekelandt zet stap bij stap zijn revalidatie verder, Mattice Dekimpe was onbeschikbaar. De partij was in goede handen van dhr. Gill Vandevelde.

8′ counter Vanfleteren, bal naar Lievens… die zette voor en Blomme kon centraal voor doel mooi afwerken (0-1) ** 14′ actie Perneel, van ver haalde hij goed uit – bal net over ** 33′ Van der Veken (DB) zijn trap van op de 16 over ** 35′ Vanfleteren met de actie aan de cornervlag, bal op Verbrugghe die met een lage schuiver net naast besluit ** 37′ voorbereidend werk Vanfleteren – Perneel… de voorzet volgt en alweer Blomme staat op de juiste plaats (0-2) ** 42′ Blomme speelt Vanfleteren aan… de trap in één tijd, doelman Masselus met de save ** 44′ Vanfleteren centraal door richting doel… ditmaal brengt de lokale goalie met de voeten redding ** 45′ actie Blomme in de zestien, neergehaald en strafschop, Lievens trapt mooi binnen (0-3).

54′ Blomme op rechts met de daaropvolgende voorzet, Lievens met de knal in de zestien – alweer redding ** 55′ Vanfleteren trekt centraal richting doel maar Van Cauwenberghe trekt aan de noodrem, Lievens kan wel richting doel maar intussen had de ref gefloten, rood was het logische gevolg ** 58′ Vanfleteren met de hoekschop, de alleenstaande Lievens aan de 2e paal kopt… zowaar op de doellat! ** 63′ rood-wit laat zich te gemakkelijk ringeloren achterin en Van der Veken duwt de bal van dichtbij binnen (1-3) ** 71′ Vanfleteren met een lage trap naast ** 73′ Blomme met de voorzet, Vanfleteren trapt half onbesuisd naast ** 76′ actie Perneel – Lievens, laatstgenoemde met de aflegger maar Vanfleteren kan (alweer) niet op doel besluiten ** 87′ bal geraakt niet weg – “handsbal” en strafschop… Couwyzer met de 2-3 ** 90′ + 4 vier extra minuten maakt het knap lastig en zenuwachtig… het blijft uiteindelijk 2-3. Oef.

Wat een wedstrijd om de competitie mee te starten. Meulebeke ging, toch ietwat verrassend, rusten met een comfortabele 0-3 voorsprong maar maakte het zichzelf nodeloos (héél) lastig in de 2e helft: kansen niet afwerken en bij momenten te nonchalant, te overhaastig. Dat Daring rond het uur met 10 kwam te staan, blijkt niet altijd een voordeel: de tegenstander haalt er kracht uit om extra te strijden, KFCM leek bij momenten er iets ‘te gerust’ in. Dat het in de slotfase zelfs nog 2-3 kwam, maakte het extra een (te) nerveuze boel van op het veld, aan de dug-out en langs de zijlijn.

MAAR… wat was zondagavond het voornaamste: de competitie op verplaatsing openen met een driepunter! De nul is weg, de druk naar de eerste thuismatch toe vermeden. Dat het anders en beter kan, volledig akkoord. Werk aan de winkel dus de komende trainingen! Forza KFCM!

.

KFCM: Cagliostro, Taillieu, Callens, Perneel (80′ Kerkhof), Blomme, Vandommele, Lievens (89′ Janssens), Vanfleteren (84′ Verbeke), Verbrugghe, Vandromme en Wallican. Doelman Vanhouwe viel niet in.

Doelpunten: 8′ en 37′ Blomme (0-1 en 0-2), 45′ Lievens (0-3, pen), 63′ Van der Veken (1-3) en 88′ Couwyzer (2-3, pen).

Gele kaarten: 32′ Verbrugghe, 78′ T1 Calleeuw, 88′ Verbeke, 90′+1 Vandromme (KFCM), 31′ De Muyt, 39′ T2 Hollevoet, 88′ Verbeke en 90′+3 Ballegeer (Daring).

Rode kaarten: 55′ Van Cauwenberghe (direct rood, Daring).

Beeldmateriaal: klik hier.

;.

Wedstrijdleiding: dhr. Gill Vandevelde bijgestaan door dhr. Milan Wulbrecht en dhr. Birger Janssens.

Matchbal: nvt.

.

Volgende wedstrijd: zaterdag 7 september om 19u, KFCM – FC Heist.

Lineup

1. CAGLIOSTRO Xandro
2. TAILLIEU Simon
3. CALLENS Emiel
6. PERNEEL Ricardo
7. BLOMME MatthiasGoalGoal
8. VANDOMMELE Milan
9. LIEVENS MathisGoal
10. VANFLETEREN Naigell
14. VERBRUGGHE ThibautYellow Card
16. VANDROMME MichielYellow Card
18. WALLICAN Martijn

Subs

4. JANSSENS BeauSub10
11. VERBEKE HierroYellow CardSub9
17. KERKHOF Jan-ThomasSub6
22. VANHOUWE Siebe