KFCM - Club Roeselare

11 augustus 2024
Score: 2 - 3

Match Report

Warme zomerse temperaturen tijdens deze derde bekerwedstrijd hadden duidelijk geen positief effectief op onze roodbroekjes. Daarenboven ontbraken nog heel wat spelers op het appel door vakantie of (kleine) kwaaltjes, het was dan ook (te) (lang) zoeken tussen de krijtlijnen om vlotte combinaties op de mat te zien. Club Roeselare liet het niet aan hun hart komen en klom op voorsprong halfweg de 1e helft via een elfmeter. Frank Vandenborre, voorzien als 1e assistent maar die noodgedwongen als scheidsrechter moest optreden – hij deed dit met verve -, legde ook aan de overzijde de bal op de stip: Mathis Lievens trapte pal op doelman Godderis, het bleef 0-1. In de tweede helft ontsnapte Cafmeyer aan zijn 2e geel en rond het uur stond het op de counter 0-2. Meulebeke leek nog maar weinig krachtig om terug te vechten, het werd zelfs 0-3 met nog een kwartier te spelen. Tot plots… eerst zag Mathis Lievens zijn knal mooi gestopt door de goalie maar vervolgens, op een paar minuten tijd, stond het plots 2-3: 2x Mathis Lievens! Opnieuw spanning op Ter Borcht, er restte te weinig tijd voor een hele kentering. De 2e helft lag even stil door de zware blessure van KFCM’er Joecy Mbundu.
.

KFCM: Cagliostro, Taillieu (46′ Janssens Beau), Callens, Perneel, Blomme, Vandommele, Lievens, Casier (46′ Sterckx), Kerkhof (73′ Spriet), Wallican en Mbundu (65′ Vandendriessche).

Doelpunten: 23′ Declerck (0-1, pen), 58′ en 75′ Buzeijn (0-2 en 0-3), 80′ en 83′ Lievens (1-3 en 2-3).

Gele kaarten: 58′ Perneel (KFCM), 40′ Cafmeyer en 64′ Buzeijn (Club).

Strafschoppen: (3-4) Perneel (x), Spriet (x), Lievens (v), Vandommele (v) en Callens (v).

Scheidsrechters: dhr. Frank Vandenborre, bijgestaan door dhr. Benny Vanacker. Ref Gregory Paris was niet aanwezig.